Varlık mah. 100. Yıl Bulvarı Ebru apt. No:104/4 Muratpaşa/ANTALYA
Çalışma Saatleri :
Hafta içi - 09-18
Cumartesi - 09-16
Lütfen randevu alınız
Radyoloji Uzmanı
Sağlığınızı koruyun
Meme sağlığınız için önerimiz
Gebeler için önerimiz
Yeni Doğan Bebeğiniz için önerimiz
Tiroid sağlığınız için önerimiz
Meme kanserinde erken tanı önemlidir.
Meme kanserini-de erken tanı için :
-
40 yaş ve üstündeki kadınlar her 1-2 yılda bir mamografi çektirmeliler.
-
Ortalamanın üstünde meme kanseri riski olan kadınlar doktorlarıyla 40 yaşından önce mamografi çektirip çektirmeyeceklerini ve ne sıklıkta olması gerektiğini konuşmalılar.
Mamografi taramaları çoğunlukla meme kitlelerini ele gelmeden önce gösterebilir. Ayrıca bazen kitle olmadan kalsiyum birikmeleri ( mikrokalsifikasyon) kanserin erken belirtisi olabilir. Mamografi, kanseri erken tanısında en iyi araçtır. Ancak aşağıdaki bilgiler de aklında tutmalıdır:
-
Bir mamografi varolan bazı kanserleri göstermeyebilir (yanlış negatif).
-
Bir mamografi kanser olmayan şeyleri de gösterebilir ( yanlış pozitif )
-
Bazı hızlı büyüyen tümörler, mamografi tespit etmeden vücudun diğer kısımlarına da yayılmış olabilir.
Riskli gebelerde olduğu gibi, hiç bir riski olmayan, jinekoloğun veya ailenin talebi doğrultusunda da yapılabilmektedir. Bu amaçla radyoloji uzmanı olarak, erken dönemde gebeliğin ve varsa kalb atımının tespiti, 11-13 ( 1. trimester ) hafta ikili tarama amaçlı, ense kalınlığı ölçümü, burun kemiği vb US bulgular yanında, bebeğin erken dönem rahatsızlıkları konusunda ipucu verebilecek bulgularına bakılmaktadır.
İkinci inceleme ise 19-23. hafta aralığında tüm organların detaylı incelenmesi için önerilmektedir, 4 Boyutlu yüz resimleri ve video kayıtları alınabilmektedir.
Ayrıca anne karnındaki bebekte gelişme geriliği, annede preeklamsi varlığı gibi riskli durumlarda Renkli Doppler ile çeşitli damarlardan ölçümler yapılarak doktorunuzun takibine yardımcı olabilmek için risk değerlendirmesi önerilmektedir.
Çocuk radyolojisinde her doğan bebeğe uygulanan ve tarama yöntemi halini almış, Gelişimsel Kalça Displazisi ismini verdiğimiz rahatsızlığın erken tanısı için uygulanan Kalça Ultrasonografisi incelemesi önem verilmesi gereken ve merkezimizde titizlikle yapılan bir tetkiktir.
İdeal zamanlama bebeğiniz 8 haftayı doldurup, 3 ayını doldurmadan yapılmasıdır.
Tiroid hastalıkları, toplumumuzda sık görülür. Kan değerleri, tiroid fonksiyonunun belirlenmesinde değerlidir. Ancak tiroid yapısının, boyutlarının, nodül ya da kist varlığının, kanser şüphesi olup olmadığının belirlenmesinde ULTRASONOGRAFİ gerekir. Tiroid kanseri her yaşta görülebilir, belirti vermeden erke evrede ULTRASONOGRAFİ sayesinde tespit edilebilir.
“Böbrek genişlemesi” olarak bilinen “Hidronefroz”, idrarı toplayan yapıların genişlemesidir. Anne karnındaki bebeklerde Ultrasonografi ile görülen en sık anomalilerden biridir.
Böbrekteki genişlemenin derecesine göre idrar yolu enfeksiyonu, taş oluşumu, böbrek fonksiyon kaybı, böbreğin küçülmesi gibi istenmeyen sonuçları önlemek için, yenidoğanlar doğumdan sonra değerlendirilip takip edilmelidir.
Varlık mah. 100. yıl bulvarı Ebru apt. No:104/4 Muratpaşa, ANTALYA
Tel: 0 242 2376334
05528819311
Tel: 0 242 2376334